Οδηγοί Παρασίτων

Μαύρος αρουραίος

Rattus rattus

Εμφάνιση

Μαύρος Αρουραίος
  • 16 - 24 cm μήκος με ουρά μακρύτερη από το σώμα και το κεφάλι.
  • 150 - 200g Βάρος.
  • Μυτερή μύτη, μεγάλα αυτιά και λεπτό σώμα σε σύγκριση με τον Καφέ Αρουραίο (Rattus norvegicus).

Κύκλος ζωής

  • 5 - 10 μικρά σε κάθε γέννα, 3 - 6 γέννες το χρόνο.
  • Η περίοδος κυοφορίας περίπου 3 εβδομάδες.
  • 12 - 16 εβδομάδες από τη γέννα μέχρι τη σεξουαλική ωριμότητα.

Συνήθειες

  • Σπάνιο στην Ελλάδα. Οι εμφανίσεις τους περιορίζονται ως επί το πλείστον στα λιμάνια.
  • Συχνά αναρριχάται, είναι ευκίνητο, σπάνια κάνει λαγούμια και σπάνια απαντάται στο ύπαιθρο στην Ελλάδα.
  • Προτιμά τα ζουμερά φρούτα.
  • Τρώει περίπου 15g τροφή την ημέρα και να πιεί 15ml.