Οδηγοί Παρασίτων

Οδηγοί Παράσιτων - Θόρυβοι στη Σοφίτα

Ήχοι από τρεχαλητό ή ξύσιμο από τη σοφίτα, δεν προκαλούν μόνο ενόχληση και ανησυχία, είναι και έντονη ένδειξη ότι στην οροφή σας έχουν εγκατασταθεί τρωκτικά ή άλλα είδη άγριας ζωής.

Οι σοφίτες είναι ειδικότερα το τέλειο περιβάλλον για σκίουρους και τρωκτικά. Τα τρωκτικά μπορούν να επιφέρουν μεγάλες ζημιές σε αντικείμενα που έχετε αποθηκεύσει στη σοφίτα, ενώ το διαρκές τους ροκάνισμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη δομή του σπιτιού σας αλλά και να γίνει αίτιο φωτιάς αν ροκανίσουν ηλεκτρικά καλώδια.

Το αίτιο του θορύβου θα πρέπει να διερευνηθεί το συντομότερο, γιατί οι φωλιές και τα περιττώματα αυτών των παράσιτων γίνονται ιδανικοί χώροι αναπαραγωγής για έντομα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν ασθένειες στο σπίτι σας.

Το πρώτο βήμα είναι να επιθεωρήσετε την σοφίτα σας και να δείτε αν υπάρχουν ορατά σημάδια κατοίκησης από τρωκτικά ή άλλη άγρια ζωή, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι τα περιττώματά τους.

Αναγνώριση των Περιττωμάτων των Παρασίτων

Περιττώματα Ποντικών: Λεπτά και ατρακτοειδή με ένα μυτερό άκρο, έχουν μήκος 5mm

Περιττώματα Καφέ Αρουραίου: Αμβλέα ατρακτοειδή κατά μέσο όρο 1 ½ έως 2cm

Περιττώματα Μαύρου Αρουραίου: Σε σχήμα λουκάνικου, μυτερά μήκος κατά μέσο όρο 1½ cm

Περιττώματα Σκίουρου: Παρόμοια με του Καφέ Αρουραίου αλλά λίγο πιο σφαιρικά και μήκος 1½ έως 2 cm

Περιττώματα Νυχτερίδων: Σκούρα καφέ ή μαύρα με μήκος 4-8mm. Τα περιττώματα των νυχτερίδων μοιάζουν με αυτά των ποντικών, αλλά γίνονται σκόνη όταν συνθλίβονται.

Πώς να απαλλαγείτε από Ποντίκια στη Σοφίτα

Αν δεν αντιμετωπιστεί, μια μόλυνση από ποντίκια μπορεί να εδραιωθεί γρήγορα και η πρώτη γραμμή άμυνας είναι να προστατέψετε την σοφίτα σας για να μην ξαναμπούν.

Εικόνα Ποντικιού

Η Rentokil παρέχει επαγγελματική υπηρεσία για τον έλεγχο των ποντικών.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τα Ποντίκια στο σπίτι σας και για πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις για Έλεγχο από τον Καταναλωτή και Επαγγελματικό Έλεγχο στο σπίτι.

Αρουραίοι στη σοφίτα

Είναι πολύ σοβαρό αν μπαίνουν αρουραίοι στο σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν μπαίνουν στο χώρο που ζείτε εσείς. Οποιοδήποτε πρόβλημα αρουραίων μέσα στο σπίτι πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Μαύρος Αρουραίος

Η Rentokil διαθέτει μεγάλη σειρά προϊόντων ελέγχου αρουραίων για ερασιτέχνες, καθώς και τις υπηρεσίες πλήρως εκπαιδευμένων τεχνικών ελέγχου παρασίτων.

Το να κάνετε τον χώρο της σοφίτας σας απρόσβλητο στην είσοδο, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εμποδίσετε τους αρουραίους να επιστρέψουν στην σοφίτα σας, αλλά πρώτα πρέπει να εξαλείψετε την μόλυνση.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τους στο σπίτι σας και για πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις για Έλεγχο από τον Καταναλωτή και Επαγγελματικό Έλεγχο στο σπίτι.

Πωσ να απαλλαγειτε απο σκιουροyσ στη σοφιτα

Αν μπουν σκίουροι στην σοφίτα σας, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά μασώντας και ροκανίζοντας ξύλο και ηλεκτρικά καλώδια.

Οι σκίουροι μπορούν να απομακρυνθούν από το σπίτι σας αφού πιαστούν σε σκιουροπαγίδες. Αυτό μπορεί να γίνει από ερασιτέχνες, παρότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τον χειρισμό των κλουβιών με ζωντανούς σκίουρους, γιατί μπορεί να δαγκώσουν και να γρατζουνίσουν. Ωστόσο, γενικά προτείνεται ο επαγγελματικός έλεγχος παρασίτων στην περίπτωση σκίουρων στο σπίτι.

Κόκκινοι Σκίουροι

Ένας κύριος λόγος για την επαγγελματική αντιμετώπιση των γκρίζων σκίουρων σε χώρες που αντιμετωπίζονται ως επιβλαβή ζώα, είναι ότι η απελευθέρωσή τους πίσω στην φύση είναι παράπτωμα και αφού συλληφθούν σε κλουβί, πρέπει να θανατωθούν ανώδυνα. Αντίθετα, οι κόκκινοι σκίουροι πρέπει να απελευθερώνονται στην φύση αμέσως.

Η επαγγελματική αντιμετώπιση των γκρίζων σκίουρων όπου αντιμετωπίζονται ως επιβλαβείς, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την χρήση μηχανικών παγίδων ή την χρήση δολωμάτων με μυοκτόνα. Πρόκειται για πολύ αποτελεσματικές μεθόδους, οι οποίες όμως πρέπει να εφαρμόζονται από κατάλληλα εκπαιδευμένους τεχνικούς.

Εκτός από την απομάκρυνση των σκίουρων, πρέπει να κάνετε το σπίτι σας απρόσβλητο σε νέα είσοδό τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κοπή κλαδιών δέντρων μέσα στο οικόπεδό σας, που οι σκίουροι χρησιμοποιούν για να φθάσουν στην σοφίτα.

Πώς να απαλλαγείτε από πτηνά στη σοφίτα

Περιστέρια ή άλλα πτηνά στην σοφίτα αποτελούν πρόβλημα λόγω της βρομιάς και των κινδύνων για την υγεία από τα περιττώματά τους καθώς και τον θόρυβο από τα γουργουρίσματα και τε φτερά τους.

Τα πτηνά πρέπει να απομακρύνονται και τα σημεία εισόδου να κλείνονται με κοτετσόσυρμα ή άλλο μασίφ εμπόδιο. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε το εξωτερικό του σπιτιού σας απρόσβλητο από περιστέρια και άλλα πτηνά, χρησιμοποιώντας σουβλιά, συστήματα συρμάτων ή δίχτυα.

Περιστέρια

Είναι δυνατό να τρομάξετε τα πτηνά για να τα απομακρύνετε, ωστόσο η απομάκρυνσή τους πιθανόν να απαιτήσει να παγιδευτούν ή να τοποθετηθεί δόλωμα για αυτά από επαγγελματίες.

Στην Rentokil είμαστε ειδικοί στον έλεγχο πτηνών κάθε είδους, έτσι αν επιθυμείτε περισσότερες συμβουλές ή θέλετε να κανονίσετε μια επίσκεψη από τεχνικό της Rentokil, καλέστε μας δωρεάν στο τηλέφωνο 8001141100.

Πωσ να αντιμετωπισετε τισ νυχτεριδεσ στην σοφιτα

  • Για χώρες όπου οι νυχτερίδες είναι υπό προστασία συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας

Οι νυχτερίδες προστατεύονται ως είδος υπό εξαφάνιση στη χώρα μας και η απόπειρα θανάτωσης ή απομάκρυνσης νυχτερίδων, όπως και η αλλαγή ή εμπόδιση πρόσβασής τους στον χώρο που κουρνιάζουν, αποτελεί αδίκημα.

Ακόμα κι αν οι νυχτερίδες έχουν φύγει από τη σοφίτα σας, το να εμποδίσετε την πρόσβασή τους στο χώρο που κουρνιάζουν αποτελεί αδίκημα. Οι νυχτερίδες επιστρέφουν στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο, ακόμα και αν είναι άδειοι, και αυτοί οι χώροι προστατεύονται.

Αν γνωρίζετε ότι κουρνιάζουν νυχτερίδες στην σοφίτα σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πριν εκτελέσετε διορθωτικές εργασίες στα ξύλα, ή πριν προβείτε σε έλεγχο εντόμων ή τρωκτικών, που ενδεχομένως να βλάψει τις νυχτερίδες.

Νυχτερίδες
  • Για χώρες όπου οι νυχτερίδες δεν είναι υπό προστασία

Ενώ οι νυχτερίδες δεν προκαλούν ζημιές οι ίδιες, τα διαβρωτικά τους περιττώματα μπορεί να καταστρέψουν τα ξύλα και να προάγουν την ύπαρξη εντόμων.

Οι νυχτερίδες μπορούν να απομακρυνθούν από επαγγελματία τεχνικό ελέγχου παρασίτων και τα σημεία πρόσβασης μπορούν να αποκλειστούν για να μην μπορούν να μπουν ξανά. Γενικά, η απομάκρυνση των νυχτερίδων δεν θα πρέπει να γίνεται από ερασιτέχνη. Ορισμένα είδη νυχτερίδας προστατεύονται, αλλά ο τεχνικός ελέγχου παρασίτων θα σας ενημερώσει αν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Μολύνσεις από Έντομα στην Σοφίτα σας

Μια μόλυνση από έντομα στην σοφίτα σας, πιθανόν να έχει προκληθεί επειδή τα έχει προσελκύσει κάτι αποθηκευμένο στην σοφίτα σας, όπως τρόφιμο, ύφασμα ή ξύλο ή επειδή τρέφονται με τα περιττώματα άλλου παράσιτου στην σοφίτα, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Βαθύς καθαρισμός και η χρήση ερασιτεχνικών εντομοκτόνων θα βοηθήσουν να τηρηθούν τα έντομα υπό έλεγχο, αλλά ίσως χρειαστείτε επαγγελματική αντιμετώπιση για να εξαλείψετε την μόλυνση.

Η Rentokil έχει την κατάλληλη λύση για εσάς. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων εντόμων που μπορεί να βρείτε στην σοφίτα σας:

Σκώρους και τις κάμπιες τους να έχουν προσβάλλει ρούχα

Σαράκι να τρυπά ξύλο

Άλλα έντομα και ζούδια

Γιατί την Rentokil;

Καμιά άλλη εταιρεία δεν μας συναγωνίζεται στην εξειδίκευση για την αντιμετώπιση προβλημάτων παρασίτων στο σπίτι. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και βοηθούμε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επιστρέψει.

Χάρη στο μέγεθος της εταιρείας μας, υπάρχει πάντα τοπικός αντιπρόσωπος για εσάς. Η υπηρεσία μας είναι γρήγορη, αποτελεσματική και προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας.

Έτσι, αν ανησυχείτε ότι έχετε πρόβλημα παρασίτων και θέλετε να κανονίσετε μια επίσκεψη από τον τοπικό τεχνικό της Rentokil, ή απλά θέλετε κάποιες συμβουλές, καλέστε μας δωρεάν στο τηλέφωνο 8001141100.