Οικιακοί Πελάτες

Άλλα Έρποντα Έντομα

Αντιμετώπιση Προβλημάτων με Άλλα Έρποντα Έντομα στην Οικία σας

Δεν είναι διασκεδαστικό να μοιράζεσαι την οικία σου με κάποιο από τα χιλίαδες είδη εντόμων στη χώρα μας. Κάποια από τα "Άλλα Έρποντα Έντομα" και "Περιστασιακούς Εισβολείς" όχι μόνο ευθύνονται για την μετάδοση ασθενειών, αλλά μπορούν και να καταστρέψουν τα υπάρχοντά στο σπίτι σας. Δεν είναι τυχαίο να αναφέρουμε για το αίσθημα φόβου που προκαλούν σε πολλούς ανρθώπους που υποφέρουν από Εντομοφοβία! - στη χώρα μας.

Είδη Προβλημάτων με Άλλα Έρποντα Έντομα

Υπάρχουν χιλίαδες διαφορετικά είδη "Άλλων Ερπόντων Εντόμων" ή "Περιστασιακών Εισβολέων" αλλά μερικά από τα πλέον συνηθισμένα είναι:

Εικόνα Anthrenus verbasci

Κοινό Σκαθάρι Χαλιών (Anthrenus verbasci ) - Αυτό το είδος εμφανίζεται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα αλλά σε γενικές γραμμές μοιάζουν με πασχαλίτσες και το χρώμα τους είναι από μαύρο ως καφέ αλλά μπορεί να είναι και άσπρο ή κίτρινο. Τα τέλεια έντομα συνήθως είναι 2-3mm μήκος. Οι ενήλικες δεν είναι παράσιτο του εσωτερικού του σπιτιού, καθώς συνηθίζουν να ζουν στο ύπαιθρο και να τρώνε νέκταρ και γύρη. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μπουν στο σπίτι σας προς το τέλος του καλοκαιριού και να γεννήσουν έως 40 αυγά κάθε φορά σε αντικείμενα από φυσικές ίνες όπως κουρτίνες και χαλιά, στο σπίτι σας.

Τα τέλεια έντομα δεν είναι παράσιτο του εσωτερικού χώρου, καθώς συνηθίζουν να ζούν στον εξωτερικό χώρο και να τρέφονται με νέκταρ και γύρη. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να εισέλθουν στην οικία σας προς το τέλος του καλοκαιρίου και να γεννήσουν έως 40 αυγά κάθε φορά σε υλικά από φυσικές ίνες όπως είναι οι κουρτίνες και τα χαλία εντός της οικίας σας.

Τα αυγά εκκολάπτονται σε προνύμφες εντός 2 έως 3 εβδομάδων και είναι αύτές που προκαλούν τόση ζημία, επειδή η διατροφή τους αποτελείται από οποιαδήποτε φυτική ίνα όπως από χαλία, υφάσματα και ενδύματα.

Silverfish Image

Ψαράκι - lepisma saccharina - Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 10-12mm, χρώματος γκρί ασημί και σχήματος ψαριού με τρείς νηματόμορφους κέρκοι στο άκρο της κοιλιάς. Τα ψαράκια χρειάζονται υγρές και ζεστές συνθήκες και απαντώνται συχνά σε λουτρά και κουζίνες. Τρέφονται με υπολείμματα τροφών και προτιμούν τις τροφές με άμυλο, ωστόσο έχουν εξελιχθει και μπορούν να καταναλώνουν την κυτταρίνη και είναι δυνατόν να προκαλέσουν μεγάλη ζημία αν τους επιτραπεί η πρόσβαση σε πίνακες ή στις συλλογές των βιβλίων σας.

Εικόνα Ψαλίδας

Ψαλίδες - Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 14-23mm, σκούρο καφέ χρώμα και τα κοιλιακά εξαρτήματα τους είναι λαβίδες. Οι λαβίδες είναι κυρτές στα αρσενικά και ίσιες στα θηλυκά, δεν είναι δηλητηριώδη και απλά θα σας προκαλέσουν ένα μικρό δάγκωμα. Το θηλυκό γεννάει περίπου 40 αυγά τον χρόνο και μετά μεγαλώνει τα μικρά μόνη της - που είναι ασυνήθιστο για τον κόσμο των εντόμων. Οι ψαλίδες τρέφονται με βλάστηση και άλλα φυτά και είναι περισσότερο ενοχλητικές στο κήπο παρά μέσα στην οικία σας.

και μετά μεγαλώνει τα μικρά μόνη της - που είναι ασυνήθιστο για τον κόσμο των εντόμων. Οι ψαλίδες τρέφονται με την πράσινη βλάστηση και άλλα φυτά και είναι πιο ενοχλητικές στον κήπο παρά μέσα στο σπίτι.

Πως να κρατήσετε τα Άλλα Έρποντα Έντομα μακριά

Μπορείτε να εμποδίσετε τους Περιστασιακούς Εισβολείς να εισέρχονται στην οικία σας σφραγίζοντας τα σημεία εισόδου. Τα κενά κάτω από πόρτες ή γύρω από σωλήνες προς τους εξωτερικούς χώρους ή γειτονικά ακίνητα, αποτελούν σημαντικούς κινδύνους.

Οι φθορές, χαραμάδες όπου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν εστίες τα συγκεκριμένα έντομα, θα πρέπει να επισκευαστούν. Αρκετά από αυτά τα έντομα όπως οι Ψαλίδες και τα Σκαθάρια των Χαλιών είναι νυκτόβια και κρύβονται κατά την διάρκεια της ημέρας σε σχισμές των τοίχων, πίσω από σοβατεπία, ή πίσω από πρίζες.

Σκουπίζεται τακτικά τα χαλία με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεται τυχόν αυγά που έχουν τοποθετηθεί απο Σκαθάρια των Χαλιών και χρησιμοποιείται εντομοκτόνα απορρυπαντικά χαλιών σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ο πιό συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα έντομα εισέρχονται στην οικία σας, είναι για αναζήτηση τροφής και νερού, για αυτό βεβαιωθείτε οτι δεν είναι διαθέσιμα, ακολουθώντας τις παρακάτω προληπτικές ενέργειες :

  • Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε δοχεία ή σφραγισμένες πλαστικές σακούλες
  • Καθαρίστε αμέσως υπολείμματα τροφίμων και υγρών
  • Καθαρίστε υπολείμματα τροφών κάτω από ψυγεία ή ηλεκτρικές κουζίνες
  • Μαζέψτε χρησιμοποιημένα σκεύη και μαχαιροπίρουνα
  • Απομακρύνετε το φαγητό, το νερό και την άμμο των κατοικίδιων τη νύχτα
  • Διατηρείτε τα απορρίμματα σε κλειστούς κάδους
  • Να είστε προσεκτικοί με τα λερωμένα πανιά ή τα άπλυτα ρούχα 8th Μην αφήνετε υγρά σε νεροχύτες ή σε δοχεία κατά την διάρκεια της νύχτας
  • Μην αφήνετε υγρά σε νεροχύτες ή κουβάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τα Ψαράκια χρειάζονται υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα για να ζήσουν. Διασφαλίστε ότι οι χώροι δεν έχουν υγρασία και αερίζονται επαρκώς.

Πως να απαλλαγείτε από τα Άλλα Έρποντα Έντομα

Αν δεν αντιμετωπιστούν, κάποιοι περιστασιακοί εισβολείς μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλο πληθυσμό και να επεκταθούν σε γειτονικά ακίνητα.

Σε περίπτωση προσβολής από Άλλα Έρποντα Έντομα προτείνουμε σχολαστικό καθαρισμό όλων των χαλιών με ηλεκτρική σκούπα και πλύσιμο με εντομοκτόνο απορρυπαντικό χαλιών. Ρουχισμός, κουρτίνες ή υφάσματα επίπλωσης που εμφανίζουν προσβολή ή ζημία από τις προνύμφες των Σκαθαριών των Χαλιών, χρειάζονται στεγνό καθάρισμα.

Επαγγελματική καταπολέμηση παρασίτων

Τα περισσότερα Άλλα Έρπονα Έντομα ή οι Περιστασιακοί Εισβολείς είναι παράσιτα κυρίως του κήπου και όχι των οικιών. Ωστόσο δεν συμβαίνει πάντα αυτό και ορισμένα από αυτά τα έντομα είναι δύσκολα στην καταπολέμηση τους. Τα ερασιτεχνικά προϊόντα μπορούν να αντιμετωπίσουν το άμεσο πρόβλημα, αλλά συχνά χρειάζεται αντιμετώπιση από αρμόδιο τεχνικό καταπολέμησης παρασίτων για μία μακροχρόνια αντιμετώπιση των Άλλων Έρπόντων Έντόμων.

Οι τεχνικοί της Rentokil έχουν στην διάθεση τους μία σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίζουν τα Άλλα Έρποντα Έντομα ή τους Περιστασιακούς Εισβολείς.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.