Οικιακοί Πελάτες

Αράχνες

Προστασία της Οικίας και της Οικογένειάς σας από τις Αράχνες

Αντιμετώπιση Προβλημάτων Αραχνών στο Σπίτι σας

Οι αράχνες σπανίως τσιμπούν τον άνθρωπο ενώ μόνο δύο είδη θεωρούνται επικίνδυνα- η μαύρη χήρα και η καφέ αράχνη (Loxosceles reclusa). Το τσίμπημα των περισσότερων ειδών των αραχνών έχει από μικρή έως καθόλου επίδραση στον άνθρωπο, ενώ το τσίμπημα μικρού αριθμού άλλων ειδών έχει λίγη σπουδαιότητα από ιατρικής πλευράς.

Πολλοί άνθρωποι έχουν έναν έμφυτο φόβο για τις αράχνες.

Οι αράχνες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές στο σπίτι. Προσελκύονται από ζεστούς, σκοτεινούς μικρούς χώρους, όπως ραγίσματα ή ρωγμές, γωνίες, εξαεριστήρες και τις μαρκίζες της οικίας σας. Άλλες αράχνες προτιμούν να βρίσκονται κοντά στα παράθυρα, υφαίνοντας τους ιστούς τους στο στάβλο, τον κήπο ή κοντά στα εξωτερικά φωτιστικά σας. Οι περισσότερες αράχνες είναι ενοχλητικές κυρίως λόγω του ιστού τους.

Αράχνες

Common House Spider Image

Υπάρχουν περισσότερα από 35.000 είδη αραχνών παγκοσμίως. Οι αράχνες υπάρχουν σε ευρεία γκάμα χρωμάτων και μεγεθών, αλλά όλες αναγνωρίζονται εύκολα από τα 8 τους πόδια. Οι αράχνες είναι συχνά ωφέλιμες, επειδή τρέφονται με πολλά είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι παράσιτα.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη αραχνών που απαντώνται στο εσωτερικό των οικιών σας είναι:

  • Κοινή Οικιακή Αράχνη (οικογ.Pholcidae) - είναι η αράχνη που απαντάται συνχότερα στο εσωτερικό των σπιτιών
  • Αράχνη Pholcus phalangioides - πολύ μακριά και λεπτά πόδια. Το σώμα της δονείται γρήγορα στον ιστό όταν διαταραχθεί.
  • Αράχνη οικογ.Lycosidae (Λύκος) - μεγάλο μέγεθος, ''μαλλιαρή'', συχνά θεωρείται λανθασμένα ότι πρόκειται για την ταραντούλα. Το άνοιγμα των ποδιών της μπορεί να φθάσει τα 7,5cm.
  • Αράχνη οικογ.Clubionidae - έχει συχνά χρώμα ανοικτό κίτρινο, γκρι ή πράσινο. Πιθανότατα σ' αυτό το είδος να οφείλονται τα περισσότερα τσιμπήματα που λαμβάνουν χώρα σε εσωτερικούς χώρους.

Πώς να κρατήσετε τις Αράχνες Μακριά

Εικόνα Ταραντούλας

Οι αράχνες είναι πιο πιθανό να εισέλθουν στο σπίτι σας το φθινόπωρο ψάχνοντας ένα ζεστό μέρος να περάσουν το χειμώνα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να εμποδίσετε και να ελέγξετε προβλήματα αραχνών στο σπίτι σας:

  • Σκουπίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα.
  • Απομακρύνετε εμφανείς ιστούς.
  • Γεμίστε κενά σε τοίχους και κάτω από τις πόρτες για να αποτρέψετε την είσοδό τους.
  • Απομακρύνετε κοντά από το σπίτι σας οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για τις αράχνες, όπως σωρούς ξύλων και λοφίσκους κοπριάς.
  • Χρησιμοποιείστε τον φωτισμό με τεέτοιο τρόπο ώστε να είναι λιγότερο προσελκυστικός για τα έντομα με τα οποία τρέφονται οι αράχνες.

Πώς να Απαλλαγείτε από τις Αράχνες

Πολλοί ιδιοκτήτες οικιών προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις αράχνες με προϊόντα που διατίθενται στο λιανεμπόριο, συχνά όμως τα αποτελέσματα είναι λιγότερο από ικανοποιητικά. Τα μικρά σε έκταση προβλήματα μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλα και τότε είναι που πολλοί άνθρωποι αναζητούν τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία παρασιτολογικού ελέγχου.

Οι τεχνίτες της Rentokil είναι ειδικευμένοι, έμπειροι επαγγελματίες και ακολουθούν τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Γνωρίζουν τις συνήθειες του κάθε είδους παρασίτων και χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση όταν καταρτίζουν ένα πρόγραμμα καταπολέμησης των παρασίτων για το σπίτι σας. Επιπρόσθετα, σέβονται εσάς, την οικογένειά σας, την οικία σας αλλά και το χρόνο σας.

Στη Rentokil είμαστε υπερήφανοι για τη γρήγορη ανταπόκρισή μας όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών μας σε καθημερινή βάση. Είμαστε στη διάθεση τους όλο το 24ωρο για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επείγον παρασιτολογικό πρόβλημα παρουσιαστεί ενώ όλα τα ραντεβού προγραμματίζονται σε ώρες που να εξυπηρετούν εσάς, τον πελάτη μας. Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από τον επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.