Οικιακοί Πελάτες

Καταπολέμηση κατσαρίδων από τη Rentokil

Προστασία της οικογένειάς σας από τις Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι παράσιτο υψηλού κινδύνου στο σπίτι.

Μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, όπως σαλμονέλα, δυσεντερία, γαστρεντερίτιδα και τύφο.

Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σπίτια με παιδιά, ηλικιωμένους ή ασθενείς.

Τα περιττώματα των κατσαρίδων επίσης προκαλούν έκζεμα και άσθμα.

Εκτός από τον κίνδυνο που αποτελούν για την υγεία, οι κατσαρίδες είναι ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο και αντιπαθητικό παράσιτο στο σπίτι. Δεν είναι μόνο ότι το να τις βλέπει κάποιος είναι ενοχλητικό, αλλά επιπρόσθετα οι κατσαρίδες δημιουργούν μια αποκρουστική οσμή η οποία αλλοιώνει την οσμή των τροφίμων και των αντικειμένων με τα οποία έρχονται οι κατσαρίδες σε επαφή.

Οι κατσαρίδες πολλαπλασιάζονται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Η γρήγορη αντίδραση είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθεί εστία από κατσαρίδες ή ότι η προσβολή δεν θα επεκταθεί σε γειτονικές εγκαταστάσεις.

Ενδείξεις από Πρόβλημα με Κατσαρίδες

Τρία είναι τα κοινά είδη που απαντώνται σε οικιακούς χώρους:

Εικόνα Γερμανικής Κατσαρίδας
 • Γερμανική Κατσαρίδα - 12-15mm. Έχει καφέ χρώμα με 2 σκουρόχρωμες ρίγες στο θώρακα. Παρόλο που τα φτερά έχουν το ίδιο ίδιο μήκος με το σώμα και αλληλοεπικαλύπτονται ελαφρώς και στα δύο φύλα, οι κατσαρίδες προτιμούν να τρέχουν ή να αναρριχώνται.

 

Εικόνα Ανατολίτικης Κατσαρίδας
 • Ανατολίτικη ή Κοινή Κατσαρίδα - 20-30mm. Έχει καφέ προς μαύρο χρώμα. Τα φτερά στις θηλυκές δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα αλλά στις αρσενικές καλύπτουν τα 3/4 της κοιλιάς. Και τα δύο φύλα προτιμούν να τρέχουν ή να αναρριχώνται.

 

Εικόνα Αμερικάνικης Κατσαρίδας
 • Αμερικάνικη Κατσαρίδα - 20-30mm. Έχει καφεκόκκινο χρώμα και φέρει υποκίτρινη περιοχή γύρο από την περίμετρο του προνώτιου. Αυτό το είδος των κατσαρίδων απαντάται σε σκοτεινές, δυσπρόσιτες περιοχές με υψηλή υγρασία.

Μεγάλοι πληθυσμοί Γερμανικής Κατσαρίδας απαντώνται συνήθως σε κουζίνες ή σε χώρους που αποθηκεύονται τρόφιμα.

Οι χαρακτηριστικές ενδείξεις που υποδεικνύουν την ύπαρξη προβλήματος με κατσαρίδες είναι:

 • Εμφάνιση ζωντανών εντόμων - οι κατσαρίδες είναι νυκτόβιες και κρύβονται στη διάρκεια της ημέρας. Το πιο πιθανό είναι να τις δείτε όταν ανάβετε το φως της κουζίνας τη νύκτα.
 • Ωοθήκες και εκδύματα - οι κατσαρίδες αλλάζουν το δέρμα τους 5-8 φορές κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους.
 • Περιττώματα - οι κατσαρίδες αφήνουν ένα νέφος από σκουρόχρωμα περιττώματα πλάτους μικρότερου του 1 mm και με μήκος που ποικίλλει.
 • Οσμή - στις εστίες κατσαρίδων υπάρχει μία δυσάρεστη οσμή που μοιάζει με τη μυρωδιά της μούχλας.
 • Ζημιά - οι κατσαρίδες προσβάλλουν οργανικά υλικά, όπως δέρμα και βιβλία

Πώς να κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά

Μπορείτε να εμποδίσετε την είσοδο των κατσαρίδων στο σπίτι σφραγίζοντας τα σημεία εισόδου. Τα κενά κάτω από πόρτες ή γύρω από σωλήνες που καταλήγουν σε εξωτερικούς χώρους ή σε γειτονικά κτίρια, αποτελούν τους κύριους κινδύνους.

Επίσης, σφραγίστε τα κενά στα οποία μπορούν να δημιουργηθούν εστίες κατσαρίδων - οι κατσαρίδες είναι νυκτόβιες και κρύβονται στη διάρκεια της ημέρας σε σχισμές, ρωγμές και χαραμάδες στους τοίχους, γύρω από τα σοβατεπί ή πίσω από πρίζες.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κατσαρίδων είναι να τους στερήσετε την τροφή και το νερό:

 • Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε δοχεία ή σφραγισμένες πλαστικές σακούλες
 • Καθαρίστε αμέσως τα στερεά ή υγρά υπολείμματα τροφίμων
 • Καθαρίστε υπολείμματα τροφών κάτω από ψυγεία ή ηλεκτρικές κουζίνες
 • Μαζέψτε αμέσως χρησιμοποιημένα πιατικά και μαχαιροπήρουνα
 • Απομακρύνετε το φαγητό, το νερό και την άμμο των κατοικίδιων τη νύχτα
 • Διατηρείτε τα απορρίματα ή το κοπρόχωμα σε σφραγισμένα δοχεία σκουπιδιών
 • Να είστε προσεκτικοί με τις λερωμένες πάνες ή με τα άπλυτα ρούχα
 • Μην αφήνετε υγρά σε νεροχύτες ή κουβάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κατά τη γνώμη μας τα ηλεκτρομαγνητικά ή τα υπερηχητικά μέσα απώθησης δεν είναι αποτελεσματικά με τις κατσαρίδες και δεν συνιστώνται για την πρόληψη ή την καταπολέμηση προσβολών από κατσαρίδες.

Επαγγελματική Καταπολέμηση Κατσαρίδων

Οι κατσαρίδες είναι πολύ ανθεκτικές και παρότι τα προϊόντα προς χρήση από τον καταναλωτή μπορούν να αντιμετωπίσουν το άμεσο πρόβλημα, συχνά απαιτείται επέμβαση από ειδικευμένο τεχνικό έλεγχου παράσιτων για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των κατσαρίδων.

Οι τεχνικοί της Rentokil έχουν στη διάθεσή τους σειρά από ισχυρά εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με κατσαρίδες ή άλλα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας.

Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.