Οικιακοί Πελάτες

Καταπολέμηση Κοριών από τη Rentokil

Προστασία της Οικίας και της Οικογένειάς σας από τους Κοριούς

Οι κοριοί εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα σ' όλο τον κόσμο.

Εξαπλώνονται με ευκολία και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη με αποτέλεσμα ο αριθμός των περιστατικών εμφάνισής τους να αυξάνεται γρήγορα.

Το κλειδί στη λύση του προβλήματος είναι η αύξηση της γνώση μας για τα σημάδια που πρέπει να αναζητούμε προκειμένου να εντοπίσουμε εστίες κοριών αλλά και να διασφαλίσουμε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί γρήγορα από την στιγμή που θα εντοπιστεί.

Οι Επιπτώσεις των Κοριών

Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και άλλων θηλαστικών.

Ενώ είναι δυνατό για τους κοριούς να μεταδώσουν ασθένειες, το γεγονός παραμένει σπάνιο στην χώρα μας. Αντ' αυτού, κύρια ανησυχία είναι ο ερεθισμός και η ενόχληση που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κοριών.

Τα τσιμπήματα των κοριών δεν προκαλούν πόνο. Ενόχληση προκαλεί ο κνησμός που είναι το αποτέλεσμα της αντίδρασης του σώματος.

Η θεραπεία των τσιμπημάτων τοπικά απαλύνει τον ερεθισμό αλλά τα πολλαπλά τσιμπήματα, που συμβαίνουν συχνά με τους κοριούς, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά.

Τα πολλαπλά τσιμπήματα και η επαφή με τους κοριούς μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κνησμώδες εξάνθημα ή έκζεμα. Συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας για συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

Ταυτοποίηση Κοριών

Εικόνα Κοριού

Τα τέλεια έντομα των κοριών έχουν μήκος 5mm. Πριν τη λήψη τροφής είναι πεπλατυσμένοι με οβάλ σχήμα χρώματος καφέ ανοικτού αλλά μετά τη λήψη τροφής καθίστανται στρογγυλότεροι και το χρώμα τους σκουραίνει.

Εμφανίζονται την νύχτα και προσελκύονται από την θερμοκρασία του σώματός μας και το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή μας.

Συνήθως απαντώνται στα υπνοδωμάτια, αλλά κρύβονται σε σχισμές και χαραμάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πιο συνηθισμένο καταφύγιο για κοριούς είναι οι ραφές των στρωμάτων, οι σχισμές και οι ρωγμές στο πλαίσιο του κρεβατιού, πίσω από έπιπλα γύρω από το κρεβάτι (ιδίως το κεφαλάρι) ή το σημείο όπου ο τοίχος εφάπτεται με το πάτωμα.

Μεγαλύτερες εστίες κοριών συσχετίζονται με σκουρόχρωμους ή μαύρους λεκέδες στο στρώμα λόγω των απεκκρίσεων των κοριών.

Μία μεγάλη εστία κοριών σχετίζεται επίσης και με μία δυσάρεστη οσμή που αναδύεται από τους κοριούς.

Αναγνώριση Τσιμπημάτων από Κοριούς

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τους κοριούς από τα τσιμπήματά τους, επειδή κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε αυτά.

Είναι πιο σημαντικό να εξετάσουμε τη γενική μορφή των τσιμπημάτων, το χρονο στον οποίο λαμβάνουν χώρα αλλά και άλλους παράγοντες προκειμένου να προδιορίσουμε το εάν τα τσιμπήματα προέρχονται από κοριούς.

Η παρακάτω περιγραφή θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε αν έχετε πρόβλημα με κοριούς. Συμβουλευτείτε τον οδηγό μασητικών εντόμων για συμβουλές αντιμετώπισης τσιμπημάτων κοριών.

Τσιμπήματα Κοριών

Τα τσιμπήματα των κοριών μάλλον δεν θα ξυπνήσουν το θύμα. Μπορεί να συμβούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συχνά βρίσκονται κοντά σε αιμοφόρα αγγεία, πλησίον της επιφάνειας του δέρματος.

Ένας κοριός μπορεί να τσιμπήσει περισσότερες από μία φορές στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, τα τσιμπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματος αποτελούν ένδειξη ότι τα τσιμπήματα προέρχονται από πολλούςκοριούς. Στα αρχικά στάδια της προσβολής από κοριούς το θύμα ενδεχομένως να μην έχει ακόμα ευαισθητοποιηθεί στα τσιμπήματα και να μην αισθάνεται κνησμό.

Κοριοί - Σταγόνες Αίματος στα Σεντόνια

Στην αρχή μιας μόλυνσης από κοριούς, το θύμα μπορεί να μην έχει ευαισθητοποιηθεί στα τσιμπήματα και να μην νιώθει κνησμό.

Ωστόσο, μικρά σταγονίδια αίματος στα σεντόνια είναι ένδειξη της παρουσίας κοριών.

Πηγές Προσβολής Κοριών

Οι κοριοί συνήθως εισέρχονται στο εσωτερικό των οικιών μεταφερόμενοι πάνω στα ρούχα ή μέσα στα έπιπλα

Η πιο συνηθισμένη πηγή προσβολής από κοριούς είναι η διαμονή σε ξενοδοχείο στο οποίο υπάρχουν εστίες κοριών. Οι κοριοί ή τα αυγά τους εισέρχονται στα ρούχα ή στις αποσκευές και έτσι μεταφέρονται στην οικία.

Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια διαμονής σας σε ξενοδοχείο υπάρχουν ενδείξεις προσβολής από κοριούς, ιδαίτερα αν σας τσιμπήσουν την ώρα του ύπνου ή αν δείτε στίγματα αίματος στα σεντόνια να είστε πολύ προσεκτικοί στην είσοδο των προσωπικών σας ειδών στην οικία σας.

Συμβουλευτείτε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για αξιόλογηση του κινδύνου - ενδεχομένως να χρειαστεί να πλυθούν τα ρούχα ή να υποβληθούν σε υποκαπνισμό ή σε κάποια άλλη εφαρμογή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή.

Το ίδιο ισχύει για τη μεταφορά επίπλων - σε περίπτωση ενδεχόμενου κινδύνου η Rentokil μπορεί να προβεί σε εφαρμογή για αντιμετώπιση των κοριών πριν την τοποθέτηση των επίπλων στο εσωτερικό της οικίας.

Προσοχή για να μην εξαπλωθούν οι Κοριοί

Εάν υπάρχει προσβολή από κοριούς στην οικία σας, μη διακινδυνεύσετε την εξάπλωσή τους με τη μεταφορά ρούχων, αποσκευών ή επίπλων σας σε ξενοδοχεία ή σε οικίες φίλων και συγγενών σας.

Οι κοριοί μπορούν επίσης να μεταναστεύσουν σε εφαπτόμενα σπίτια μέσω των σχισμών ή χαραμάδων των τοίχων ή των πατωμάτων. Στην περίπτωση που το σπίτι σας έχει προσβληθεί από κοριούς και είναι σε πολυκατοικία, σκεφθείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στους γείτονές σας και προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Αντιμετώπιση Προσβολών από Κοριούς

Η παρουσία των κοριών είναι μη αποδεκτή και η εξάλειψή τους είναι από τις δυσκολότερες.

Παρόλο που το υψηλό επίπεδο υγιεινής, η επιμελής και σε βάθος καθαριότητα αλλά και η χρήση εντομοκτόνων τα οποία διατίθενται στο λιανεμπόριο, βοηθούν στη διατήρηση του πληθυσμού των κοριών υπό έλεγχο, ωστόσο σε περιπτώσεις μεγαλύτερης προσβολής απαιτείται η επαγγελματική αντιμετώπισή τους.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με κοριούς ή άλλα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν ανησυχείτε ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κοριούς και θα θέλατε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.