Οικιακοί Πελάτες

Καταπολέμηση Μυρμηγκιών από τη Rentokil - Προστασία της Οικίας και της Οικογένειάς Σας από τα Προβλήματα που προκαλούν τα Μυρμήγκια

Καταπολέμηση Μυρμηγκιών από τη Rentokil

Αντιμετώπιση των Προβλημάτων που Προκαλούν τα Μυρμήγκια στο Σπίτι σας

Παρότι τα μυρμήγκια είναι ενοχλητικά όταν μπαίνουν στο σπίτι, το πιο κοινό είδος, το Mυρμήγκι του κήπου, δεν θεωρείται ότι μεταφέρει ασθένειες. Ωστόσο, αφού είναι αδύνατον να ξέρει κανείς πού έψαχναν τα μυρμήγκια για φαγητό προηγουμένως, λογικό είναι να παίρνουμε μέτρα για να τα εμποδίζουμε να μπαίνουν στο σπίτι και τα ντουλάπια με τα τρόφιμα.

Είδη Προβλημάτων που Προκαλούν τα Μυρμήγκια

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη μυρμηγκιών, αλλά τα πιο κοινά στη χώρα μας είναι:

Εικόνα Μυρμηγκιού του Κήπου

Mυρμήγκια του κήπου - μυρμήγκια-εργάτες 4-5mm μήκος αλλά η βασίλισσα μπορεί να είναι έως 15mm. Οι βασίλισσες εναποθέτουν τα αυγά τους την άνοιξη σε φωλιές συνήθως στη γη, αλλά και ανάμεσα στα τούβλα στους τοίχους ή κάτω από φλοιούς δένδρων. Τα Μυρμήγκια του Κήπου προσελκύονται από γλυκά τρόφιμα και αφήνουν ίχνος φερομόνης μέχρι τη φωλιά τους για να το ακολουθήσουν και άλλα μυρμήγκια και να βρουν την τροφή.

Εικόνα Μυρμηγκιού του Φαραώ

Μυρμήγκια του Φαραώ - μυρμήγκια-εργάτες 1,5-2mm μήκος και η βασίλισσα έχει 4-6mm μήκος. Οι εργάτριες και η Βασίλισσα έχουν καφεκίτρινο χρώμα. Τα Μυρμήγκια του Φαραώ προέρχονται από τροπικές περιοχές και χρειάζονται τεχνητή ζέστη για να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν, και ζουν σε μεγάλα θερμαινόμενα κτίρια, όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία και πολυκατοικίες. Το διαιτολόγιο αυτού του μυρμηγκιού αποτελείται κυρίως από αποσυντιθέμενα τρόφιμα και συνεπώς μεταφέρει επιβλαβή μικρόβια που τα προσέλαβε με τη λήψη της τροφής.

Εικόνα Κόκκινου Μυρμηγκιού

Κόκκινα Μυρμήγκια - εργάτες μήκος 3mm και η βασίλισσα μήκος μέχρι 6mm. Αυτά τα μυρμήγκια έχουν καφεκόκκινο χρώμα και ζουν σε αποικίες που αριθμούν μέχρι και 100.000 ή παραπάνω! Κάθε αποικίας ηγείται μια βασίλισσα η οποία γεννά μεταξύ 150 και 200 αυγά ημερησίως. Τα κόκκινα μυρμήγκια κατασκευάζουν βουναλάκια από χώμα ύψους μέχρι 60 εκατοστά του μέτρου, συνήθως σε ανοικτούς, ηλιόλουστους χώρους. Τα κόκκινα μυρμήγκια κεντρίζουν ζώα και ανθρώπους και το κέντρισμά τους είναι εξαιρετικά οδυνηρό.

Πώς να Κρατήσετε τα Μυρμήγκια Μακριά

Τα περισσότερα μαύρα μυρμήγκια ή μυρμήγκια του κήπου μπαίνουν στο σπίτι σας για να ψάξουν για τροφή και προσελκύονται από γλυκειές και από κολλώδεις ουσίες. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει εύκολα διαθέσιμη πηγή τροφής στο σπίτι σας:

  • Σκεπάζετε τα τρόφιμα πάντα - δεν ξέρουμε πού είχε πάει το μυρμήγκι πριν συρθεί πάνω στο φαγητό σας!
  • Καθαρίστε αμέσως στερεά ή υγρά υπολείμματα τροφίμων
  • Καθαρίστε τα υπολείμματα των τροφών που βρίσκονται κάτω από ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα
  • Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι απορριμμάτων έχουν καπάκια που κλείνουν καλά. Διατηρείστε το κοπρόχωμα σε κλειστό, σκεπασμένο χώρο
  • Μαζέψτε το φαγητό του κατοικίδιού σας αμέσως με το που θα τελειώσει να τρώει.

Μπορείτε να βοηθήσετε στο να αποτρέψετε την είσοδο μυρμηγκιών στο σπίτι σας σφραγίζοντας τα σημεία πρόσβασης ή εισόδου των μυρμηγκιών, όπως ρωγμές, χαραμάδες και σχισμές στις κάσες των παραθύρων και των θυρών.

Επαγγελματική καταπολέμηση μυρμηγκιών

Παρόλο που τα προϊόντα για χρήση στο σπίτι μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα μικρής έκτασης ή προβλήματα με μυρμήγκια του κήπου, για τα προβλήματα με μεγαλύτερες ή με πολλαπλές προσβολές ή ακόμα για τα προβλήματα με μυρμήγκια του Φαραώ απαιτείται η παρασιτολογική καταπολέμηση από επαγγελματίες.

Οι τεχνικοί της Rentokil γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα μυρμήγκια αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με μυρμήγκια ή άλλα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.