Οικιακοί Πελάτες

Μύγες & Κουνούπια

Αντιμετώπιση προβλημάτων με Μύγες στην οικία σας

Οι μύγες γίνονται ενοχλητικές όταν πετούν μέσα στην οικία, ιδίως όταν αυτές είναι πολλές. Ωστόσο κάποια από τα είδη των μυγών είναι δυνάτον να δημιουργήσουν προβλήματα και στην υγεία μας.

Ειδικότερα, οι κοινές μύγες μεταφέρουν πολλές ασθένειες όπως σαλμονέλα, δυσεντερία, φυματίωση χολέρα και παρασιτικούς σκώληκες.

Στη χώρα μας, τα κουνούπια έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαδώσουν ασθένειες από ότι σε τροπικές περιοχές, αλλά η ενόχληση που προκαλείται από τα τσιμπήματα μπορεί να γίνει οδυνηρή, ιδίως για παιδιά.

Είδη Προβλημάτων με Μύγες

Υπάρχουν χιλίαδες διαφορετικά είδη μυγών, αλλά τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με μύγες προκαλούνται από :

Κοινή Μύγα (Musca Domestica)
 • Οικιακές Μύγες - τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-7mm. Τα θηλυκά έντομα των μυγών τοποθετούν 400-600 αυγά σε κάθε είδους οργανική ουσία σε αποσύνθεση και η οποία θα αποτελέσει την τροφή για την ανάπτυξη των προνυμφών. Προσελκύονται από τρόφιμα που δεν είναι προφυλαγμένα ή από οργανικά υγρά απόβλητα.

 

Πράσινη Κρεατόμυγα
 • Κρεατόμυγες - Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-12mm, χρώματος συνήθως μεταλλικό μπλε ή πράσινο αλλά υπάρχουν και μαύρες η γκρί. Παρουσία σημαντικού αριθμού από κρεατόμυγες εντός της οικίας συχνά υποδηλώνει την ύπαρξη νεκρού ζώου ( όπως ένα νεκρό ποντίκι ).

 

Pollenia Rudis
 • Μύγες Pollenia rudis - τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-10mm. Οι μύγες Pollenia rudis βρίσκουν συχνά καταφύγιο το χειμώνα εντός των οικιών ( σοφίτες ) και μπορεί να εμφανιστούν σε μεγάλους αριθμούς εντός της οικίας όταν ενεργοποιούνται την άνοιξη.

 

Το κουνούπι μπορεί να ελεγχθεί όπως οι άλλες μύγες
 • Κουνούπια - τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 5mm. Συνήθως απαντώνται κοντά σε λιμνάζοντα ύδατα, όπου αναπτύσσονται οι προνύμφες τους. Ο οδηγός μας για τα τσιμπήματα εντόμων δίνει συμβουλές για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων.

Πως να κρατήσετε τις Μύγες και τα Κουνούπια μακριά

Για πολλά είδη ιπταμένων εντόμων συμπεριλαμβανομένων και των εντόμων των οικιακών μυγών και κρεατομυγών είναι σημαντικό να μην τις προσελκύουμε με τρόφιμα ή με εστίες όπου είναι δυνατόν να αναπτυχθούν οι προνύμφες τους :

 • Διασφαλίστε οτι τα τρόφιμα είναι πάντα καλυμμένα-οι μύγες μεταδίδουν ασθένειες όταν έρθουν σε επαφή με τρόφιμα πριν εμείς τα καναναλώσουμε
 • Απομακρύνεται άμεσα τα υπολείμματα τροφίμων και υγρών απορριμμάτων
 • Απομακρύνεται τα υπολείμματα τροφίμων κάτω από τις συσκευές και τον εξοπλισμό της κουζίνας
 • Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι απορριμμάτων έχουν καπάκια που κλείνουν καλά
 • Διατηρείστε το λίπασμα από φύλλα σε κλειστό και σφραγισμένο δοχείο
 • Φροντίστε την καθαριότητα των οικιακών ζώων - τα περιττώματα τους δεν είναι μόνο ο ιδανικός χώρος για την ανάπτυξη των μυγών αλλά επίσης οι μύγες είναι δυνατόν να έχουν έρθει σε επαφή πρίν από την επίσκεψη τους στο φαγητό σας

Εμποδίστε την ανάπτυξη των κουνουπιών σε στάσιμα νερά :

 • Βεβαιωθείτε οτι οι άγωγοι της αποχέτευσης είναι καθαροί και το νερό έχει συνεχή ροή
 • Χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού των αποχετεύσεων για να απομακρύνεται το πουρί σε αποχετεύσεις που φαίνεται να έχουν μυγάκια φρεατίων ή κουνούπια
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια δεν είναι φραγμένα
 • Τοποθετήστε καπάκια σε ανοικτά βαρέλια με νερό
 • Μην αφήνετε νερό να λιμνάσει (π.χ. σε ποτιστήρια)
 • Βάλτε χρυσόψαρα σε λιμνούλες του κήπου για να τρέφονται με τις προνύμφες των κουνουπιών

Τέλος, μπορείτε να εμποδίσετε τις μύγες να μπαίνουν στο σπίτι σας:

 • Όταν σκοτεινιάζει, κρατάτε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά με τον εξωτερικό χώρο ή τραβήξτε τις κουρτίνες για να εμποδίσετε το εσωτερικό φώς από τα παράθυρα
 • Τοποθετήστε σίτες στα παράθυρα, ιδίως στην κουζίνα ή σε χώρους με απορρίμματα

Επαγγελματική καταπολέμηση Ιπταμένων Εντόμων

Παρότι προϊόντα για χρήση στο σπίτι μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρότερα προβλήματα μυγών, θα χρειαστεί επαγγελματική υπηρεσία ελέγχου παρασίτων για μεγαλύτερες ή πολλαπλές μολύνσεις.

Οι τεχνικοί της Rentokil γνωρίζουν τις συνήθειες κάθε είδους και διαθέτουν μια σειρά ισχυρών εντομοκτόνων για την αντιμετώπιση των μυγών και τη διασφάλιση ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.