Οικιακοί Πελάτες

Καταπολέμηση Σφηκών από την Rentokil

Προστασία της Οικίας και της Οικογένειάς σας από κεντρίσματα εντόμων

Το κέντρισμα της σφήκας ή της μέλισσας είναι οδυνηρή εμπειρία και μπορεί να απειλήσει ένα στα τριάντα άτομα που είναι αλλεργικά στα κεντρίσματα.

Ωστόσο είναι δυνατόν να μειωθεί ο κίδνυνος έαν λάβουμε σημαντικές προφυλάξεις στον εξωτερικό χώρο για την αντιμετώπιση και το σωστό χειρισμό των σφηκοφωλιών.

Αν σας έχει κεντρίσει σφήκα ή μέλισσα, ανατρέξτε στον οδηγό αντιμετώπισης κεντρισμάτων εντόμων. Εκεί θα βρείτε ακόμα πληροφορίες για το πώς να αποφύγετε τα κεντρίσματα όταν είστε στο ύπαιθρο.

Σφηκοφωλιές

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε σφήκες ή έντομα της οικογένειας vespidae. Τα συγκεκριμένα έντομα έχουν ισχυρό κέντρισμα και μπορεί να γίνουν επιθετικά σε μεγάλους πληθυσμούς εάν ενοχληθούν.

Μια σφήκα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της οικίας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση σπρέι για την καταπολέμηση ιπταμένων εντόμων και σφηκών.

Αν διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός σφηκών στο εσωτερικό της οικίας ή τον κήπο σας είναι πιθανόν να υπάρχει κάπου κοντά σφηκοφωλιά.

Σε μία μόνο φωλιά είναι δυνατόν να κατοικούν χιλίαδες σφήκες, που μπορούν να επιτεθούν σαν σμήνος αν ενοχληθούν. Αν το σημείο όπου υπάρχει η φωλιά των σφηκών είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τότε η φωλιά θα πρέπει να καταστραφεί.

Κοινωνική Σφήκα

Η φωλιά είναι κατασκευασμένη από επεξεργασμένο ξύλο από τα έντομα και διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά κυψελοειδή τοιχώματα. Την άνοιξη μία βασίλισσα σφήκα θα ξεκινήσει να κατασκευάζει την φωλιά αλλά στην συνέχεια, καθώς εκκολάπτονται οι εργάτριες, αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής της φωλιάς.

Τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, μία τυπική σφηκοφωλιά θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της και θα έχει διάμετρο περίπου 30 cm, αν και είναι δυνατόν οι φωλιές να είναι αρκετά μεγαλύτερες σε μέγεθος. Τα συνηθισμένα σημεία όπου κατασκευάζουν φωλιές οι σφήκες είναι κάτω από μαρκίζες οροφής, σοφίτες, υπόστεγα και εξωτερικά κτίσματα.

Αυτός ο κίνδυνος από τις σφήκες είναι ιδιαίτερα υψηλός προς το τέλος του καλοκαιρού - είναι προτιμότερο μια σφηκοφωλιά να καταστραφεί νωρίτερα, πριν οι σφήκες γίνουν επιθετικές.

Πώς να απαλλαγείτε από τις σφηκοφωλιές

Για να εντοπίσετε την σφηκοφωλιά θα πρέπει να παρακολουθήσετε την διαδρομή των σφηκών καθώς επιστρέφουν στη φωλιά. Αν η φωλιά είναι κοντά στην οικία, θα πρέπει να κρατήσετε τα κοντινά παράθυρα κλειστά. Αν έχετε την υποψία ότι η φωλιά είναι στη σοφίτα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδο σας στο συγκεκριμένο χώρο.

Μία μικρή προσβολή από σφήκες και μία σφηκοφωλία είναι δυνατόν να καταστραφεί, αν η πρόσβαση είναι εύκολη, με προϊόντα που διατίθενται στο λιανεμπόριο. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να καταστρέψετε την φωλιά μόνοι σας, ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις παρακάτω οδηγίες.

Βεβαιωθείτε οτι έχετε καλύψει όλο σας το σώμα με προστατευτική στολή, γάντια και καπέλο που προστατεύει όλο το κεφάλι.

Μην δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που διατίθενται στο λιανεμπόριο αν υποπτεύεστε ότι έχετε αλλεργία στα κεντρίσματα των σφηκών, αν η φωλιά είναι σε εσωτερικό χώρο της οικίας ή αν η πρόσβαση κοντά στη φωλιά είναι δύσκολη.

Μην προσπαθήσετε να φτάσετε την σφηκοφωλιά ανεβασμένος σε σκάλα ή από άλλο υψηλότερο σημείο.

Τα σμήνη σφηκών είναι επικίνδυνα - αν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας, καθώς και αναλαμβάνει την καταστροφή σφηκοφωλιών. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και οικονομική.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.