Οικιακοί Πελάτες

Rentokil - Προστασία της Οικίας σας από Προβλήματα με Σαράκι

Η ονομασία σαράκι αποδίδεται σε ένα αριθμό από διαφορετικά είδη ξυλοφάγων εντόμων που προσβάλουν στο ξύλο. Ο ορισμός σαράκι χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό του εντόμου, στο στάδιο ανάπτυξης της προνύμφης, όπου προσβάλει και διατρέφεται με ξύλο.

Σαράκι

Η απειλή από τα σαράκια είναι σοβαρότερη όταν αυτά προσβάλουν την ξυλεία των κτηριακών εγκαταστάσεων. Με την πάροδο του χρόνου οι τρύπες αποδυναμώνουν την ξυλεία και ίσως να οδηγήσουν στην κατάρρευση του κτηρίου.

Υπάρχουν διάφορα είδη εντόμων που χαρακτηρίζονται ως σαράκια, συμπεριλαμβανομένων των σαρακιών των επίπλων και των ξυλοφάγων εντόμων xestobium rufovillosum. Συμβουλευτείτε τον οδηγό παρασίτων για ξυλοφάγα έντομα και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα είδη των ξυλοφάγων εντόμων.

Καταπολέμηση του Σαρακιού

Το σαράκι των επίπλων μπορεί να αντιμετωπισθεί με προϊόντα που διατίθενται στο λιανεμπόριο.

Ωστόσο το σαράκι της οικίας θα πρέπει να καταπολεμηθεί από επαγγελματίες τεχνίκους, καθώς μία λανθασμένη αντιμετώπιση είναι δυνατόν να επιφέρει στο μέλλον εκτεταμένες ζημιές στην κτηριακή εγκατάσταση της οικίας.

Αρκετές προσβολές από ξυλοφάγα έντομα παραμένουν μη ανιχνεύσιμες για πολλά χρόνια και οταν αυτές γίνουν αντιληπτές η ζημία πλέον μπορεί να είναι εκτεταμένη και σοβαρή. Είναι σημαντικό να ενεργήσετε άμεσα εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε προσβολή από σαράκι.

Επιθεώρηση για Σαράκι

Πρίν από την ανάληψη οποιασδήποτε επέμβασης για την καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων, ένας επιθεωρητής παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil θα πραγματοποιήσει μία λεπτομερής επιθεώρηση για να αξιολογήσει την έκταση της προσβολής από σαράκι. Επίσης θα ελέγξει για την ύπαρξη άλλων προβλημάτων όπως είναι η σήψη και η υγρασία του ξύλου.

Όλοι οι χώροι που θεωρούνται επικίνδυνοι για προσβολές από ξυλοφάγα έντομα θα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ ίσως ο επιθεωρήτης επεκτείνει τον έλεγχο σε τμήματα κάτω από το ξύλινο δάπεδο και στα δοκάρια της στέγης στο χώρο της σοφίτας. Επίσης σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αφήσουμε τον χώρο τακτοποιημένο όπως ακριβώς τον βρήκαμε.

Με την διενέργεια της επιθεώρησης θα διαπιστωθεί το σημαντικότερο είδος που έχει προσβάλει τα ξύλα, το μέγεθος της προσβολής, πόσο έχει επεκταθεί και την προτεινόμενη κατάλληλη αντιμετώπιση. Επίσης θα επισημάνει εάν υπάρχουν ξύλα τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν.

Για να διασφαλιστεί μία οικονομική λύση και να μειωθεί η αναστάτωση, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί επέμβαση καταπολέμησης ξυλοφάγων εντόμων μόνο σε προσβεβλημένους χώρους ή σε χώρους με εκτεταμένες ζημίες.

Καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων από την Rentokil

Το σαράκι αντιμετωπίζεται στοχεύοντας σε κάθε περίπτωση στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξης του εντόμου. Η προσβολή σύντομα θα ελεγχθεί, αλλά εξαιτίας του μεγάλου βιολογικού κύκλου της ζωής των εντόμων, μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο ή και περισσότερο έως ότου εξαλειφθεί εντελώς μία προσβολή από σαράκι.

Οι επεμβάσεις καταπολέμησης των ξυλοφάγων εντόμων που διενεργούμε είναι αποτελεσματικές και εφαρμόζονται πάντα με γνώμονα την μειωμένη έκθεση των ανθρώπων και κατοικίδιων και με σεβασμό στο περιβάλλον. Γενικά οι εφαρμογές πραγματοποιούνται με χρήση υγρών ή υγρών ενέσιμων εντομοκτόνων στο εσωτερικό των στοών, που έχουν διαμορφωθεί από τα ξυλοφάγα έντομα, στο ξύλο ώστε να διασφαλιστεί μία εστιασμένη καταπολέμηση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν και νεφελοψεκαστήρες σε κλειστούς χώρους.

Γιατί την Rentokil

Διενεργούμε επεμβάσεις για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων για περισσότερο από 40 χρόνια και η Rentokil διαθέτει την εμπειρία στην εργασία και στον τρόπο της αποτελεσματικής καταπολέμησης οποιασδήποτε προσβολής από ξυλοφάγα έντομα.

Όμως αυτό δεν οφείλεται μόνο στις υψηλού επιπέδου τεχνικές γνώσεις και ικανότητες μας, αλλά επίσης γνωρίζουμε και την ενόχληση που δημιουργεί μία εργασία από συνεργεία στο χώρο της οικία σας. Προσπάθεια μας είναι να μειώσουμε αυτή την ενόχληση καθώς και να διατηρήσουμε και να άφησουμε το σπίτι τακτοποιημένο όπως ακριβώς το βρήκαμε. Αυτό είναι μία υπόσχεση για την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς.

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς - Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές για προσβολές από σαράκια ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.