Οικιακοί Πελάτες

Καταπολέμηση Ποντικών από τη Rentokil

Προστασία της Οικίας και Οικογένειάς σας από τα Ποντίκια

Η ύπαρξη ποντικών στην οικία σας είναι κάτι παραπάνω από μία απλή ενόχληση. Τα ποντίκια μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, ιδιαίτερα όταν αυτά υπάρχουν σε χώρους όπως είναι η κουζίνα ή στους χώρους που παίζουν τα παιδιά.

Ένα ποντίκι μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην οικία και τα έπιπλά σας, ροκανίζοντας ξύλινα και πλαστικά αντικείμενα.

Τα ποντίκια είναι δυνατόν να πορκαλέσουν ακόμα και πυρκαγιά στην οικία, ροκανίζοντας ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ενδείξεις προσβολής από ποντίκια

Οι συνηθισμένες ενδείξεις προσβολής από ποντίκια είναι :

  • Ήχοι Ροκανίσματος στους τοίχους ή στις οροφές καθώς τα ποντίκια κυκλοφορούν αναστατωμένα στο χώρο
  • Περιττώματα - Τα ποντίκια αφήνουν μικρού μεγέθους και σκούρου χρώματος περιττώματα, ιδίως κατά μήκος των τοίχων ή σε χώρους με σημαντική δραστηριότητα, όπως σε ερμάρια ή κάτω από τον νεροχύτη.
  • Χαρακτηριστική μυρωδιά - Τα ποντίκια αφήνουν μυρωδία που μοιάζει με την μυρωδία της αμμωνίας, η οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονη σε κλειστούς χώρους, όπως σε σημεία κάτω από ντουλάπια
  • Ζημία - Τα ποντίκια έχουν δόντια που συνεχώς αυξάνονται και έτσι αναγκάζονται να τα ροκανίζουν, επάνω σε ξύλο, πλαστικό, καλώδια και άλλα σκληρά υλικά, ώστε να τα εκλεπτύνουν
  • Φωλιές - Τα ποντίκια κατασκευάζουν φωλιές χρησιμοποιόντας τεμαχισμένα υλικά από εφημερίδες ή υφάσματα. Τις φωλιές τις κατασκευάζουν σε απόμερα σημεία όπως πίσω από ψυγεία Στις φωλιές συχνά υπάρχουν νεογνά ποντικών

Πώς να κρατήσετε τα ποντίκια μακριά

Μία πρώτη αποτρεπτική ενέργεια ενάντια σε μία προσβολή από ποντίκια είναι να προφυλάξετε, με τις απαραίτητες μονώσεις, την οικίας σας. Ο σκελετός των ποντικών είναι μαλακός και τους επιτρέπει να εισχωρούν από τρύπες όπου εισχωρεί ακόμα και ενά μολύβι. Είναι σημαντικό να σφραγίσετε όλες τις τρύπες και τα κενά με τον εξωτερικό χώρο και να τοποθετήσετε βούρτσες μόνωσης περιμετρικά από τις πόρτες.

Τα ποντίκια μεταδίδουν ασθένειες και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε σπίτια και έπιπλα

Είναι σημαντικό να μην προσελκύετε τα ποντίκια με τρόφιμα - αποθηκεύετε, όσο το δυνατό, τα τρόφιμα σε πλαστικά η μεταλλικά δοχεία και καθαρίζετε τακτικά κάτω από τις κουζίνες, τα ψυγεία και τα ντουλάπια.

Οι συσκευές παραγωγής απωθητικών υπερήχων λειτουργούν με την εκπομπή ενοχλητικών ήχων για τα ποντίκια, που όμως δεν είναι ενοχλητικοί για τον άνθρωπο. Αυτές οι συσκευές μπορούν να βοηθήσουν πρωταρχικά στην αντιμετώπιση και την είσοδο των ποντικών στο εσωτερικό της οικίας, όμως δεν τις προτείνουμε για υπάρχουσες προσβολές, καθώς τα ποντίκια σύντομα συνηθίζουν τους υπέρηχους.

Επαγγελματική Καταπολέμηση Ποντικών

Αν και τα προϊόντα που διατίθενται στο λιανεμπόριο είναι ενας οικονομικός τρόπος για την αντιμετώπιση μίας μικρής προσβολής από ποντικούς, ωστόσο σε χώρους με μεγαλύτερη προσβολή και εδραιωμένες αποικίες ποντικών ή σε χώρους με επαναλαμβανόμενη προσβολή απαιτείται επαγγελματική αντιμετώπιση.

Οι τεχνικοί εξυπηρέτησης της Rentokil παρέχουν επεμβάσεις ακριβείας για την καταπολέμηση ποντικών ώστε να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο οποιαδήποτε προσβολή καθώς και να σας ενημερώσουν για τον τρόπο της αποφυγής μελλοντικά μίας νέας προσβολής απο ποντίκια στην οικία σας.

Η Rentokil ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα παρασιτολογικά προβλήματα ή προσβολές από ποντικούς στην οικία σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή παρασιτολογικού ελέγχου της Rentokil, καλέστε μας χωρίς χρέωσή σας στο τηλέφωνο 8001141100.